Het geboortekaartje van Georges is een ontwerp op maat.

Sommige toekomstige ouders hebben een vaag idee in hun hoofd en het ontwerp groeit gaandeweg door input van zowel mezelf als de ouders. Bij het geboortekaartje van Georges wisten de ouders helemaal wat ze wilden.

Diep in de fonkelende zee …

De illustratie voor de voorzijde van het geboortekaartje mocht een beeld zijn van een walvis, geschilderd met aquarelverf. Deze walvis mocht zwemmen in een zee van gouden sterretjes. Toevallig begon enkele dagen later mijn 3-daagse cursus Illustratieve tekentechnieken bij Snow & Rose. Tijdens deze 3-daagse cursus van 6 lessen nam Debbie mij en de andere cursisten mee naar een (onderwater)wereld vol potloden, verfpotjes, slijpsel, penselen, pastels, rietpennen en nog 101 andere leuke dingen! Elke les ontdekte ik een nieuwe illustratieve techniek. Eentje daarvan was aquarel dus het leek me perfect om tijdens deze les met dit ontwerp te starten. Thuis werkte ik er op verder en digitaliseerde ik de walvis om zo de rest van het kaartje te kunnen maken.

Geboren om altijd van te houden

Het kaartje werd gedrukt op multiloft papier met een gekleurde tussenlaag. De mooie blauwe- en turquoise tinten zijn helder en fris, de naam en sterretjes in gouden hotfoil maken het helemaal af.

Droom weg bij jouw eigen kaartje

Misschien heb jij ook een heel leuk idee voor het geboortekaartje van jouw kindje maar kan je het niet uitvoeren? Heb je ergens een kaartje gezien maar mag het wat persoonlijker? Vertel me er alles over en samen creëren we een kaartje dat helemaal bij je past en jullie verhaal brengt.

Pin It on Pinterest

Share This